PROSÍM NEZADAVAJTE UŽ DOTAZY DO FÓRA NA WEBSITEX5.BLU­EFORUM.CZ

POUŽITE NOVÉ FÓRUM NA WWW.WEBSITEX5­.SK/FORUM

Toto je upravená offline kópia zrušeného fóra z websitex5.blueforum.cz s obsahom ku 9.11.2016. Offline kópia nie je editovateľná , je bez možnosti vyhľadávania , registrácie a prihlásenia užívateľa.

Problém s naimportovaným projektom

František Méry

František Méry

Pokročilý

Příspěvků: 3

#1 13. 4. 2015 16:17

Dobrý deň, ma problém s naimportovným projektom vo Website x5 Ev10 ver.10.1.4.45

1.3.2014 som si kúpil tuto verziu software-u. Aj v tedy som mal problémy s otvorením projektov ktoré som vytváral vo verzii 9.x.x.x. Vtedy som musel všetko vytvoriť nanovo lebo nedalo sa otvoriť projekt vytvorené v 9ne v novej verzii 10.1.4.45. Nevadí brblal som ale už je to minulosť.
Teraz vznikol zase problém:
po korektnom exportnutí (a následnom importnutí aby som zistil či je všetko poriadku) som reinštaloval PC.
Nainštaloval som z inštalačky čo som mal uložené od dňa kúpi na domácom úložisku websiteX5 ev10 a naimportoval dva projekty.

Keď som ich chcel otvoriť samozrejme chybová hláška!!!!

jeden projekt píše: Uvedený projekt nemôže byť otvorený, pretože bol vytvorený v staršej verzii Website X5 (10.1.8.52)

Druhý projekt: Projekt nemožno otvoriť, pretože Website X5 (Profesional) je vyrobený v novšej verzii

Podotýkam:

  • nikdy som nemal inú verziu Ev10-ny kúpenú ani stiahnutú ako 10.1.4.45.
  • projekty sú vyexportovné asi pred týždňom z funkčnej inštalácie
  • nepoužil som žiadne šablóny jedine blank a upravoval som sam lebo pri probléme pri prechode z ver9 na ver10 mi bolo povedané že problémy sú spôsobené zmenou filozófie šablón.

Ajkeď by sa vytvoril projekt inej verzii Website X5 EV10 (BEZ ŠABLÓN) neviem prečo by sa nemali dať otvoriť?

Chclapci poprosím Vás niekto poradte mi lebo som zúfalý až sklamaný, síce som Soft kupoval so 40% zľavou ale necítim pocit výhry práve naopak.

Vopred Ďakujem.

FM

PS.: ešte napíšem román o mojom probléme a forum ma dokáže odhlásit pred odoslaním. PPF

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

Příspěvků: 187

#2 13. 4. 2015 21:02

[1] Po zakúpení programov WebsiteX5 u autorizovaných predajcov a po následnej registrácii u fy Incomedia sa môžete kedykoľvek prihlásiť na stránke :

http://answers.websitex5.com/

zadaním svojho konta ( emailová adresa ) a hesla.
Takto máte prístup ku licenčným kľúčom ku zakúpeným programom , odtiaľ si tiež môžte stiahnuť aktuálne posledné verzie programov k Vašim licenciám.
Poslednou vydanou verziou WSX5 Evolution je V 10.1.12.57.

Projekty V10 Evolution, ktoré boli vyexportované z nižších verzii než V10.1.12.57 by sa mali bez problémov načítať do tejto poslednej vydanej verzie V10 Evolution. Iné problémy z importovania do tejto poslednej vydanej verzie V10 Evolution môžu byť spôsobené len chybou v zostave projektu.

Vaša prvotne zakúpená verzia V10.14.45 sa pravdepodobne vždy priebežne automaticky aktualizovala.

Projekty vytvorené vo verzii V10 Evolution by sa mali dať načítať aj do vyšších verzii V10 Proffessional, V11 Evolution, V11 Proffessional.
Naopak projekty z generačne vyšších verzii WSX5 sa nikdy nedajú načítať do nižších verzii , v rámci jednej verzie sa projekty nedajú načítať z vyšších aktualizácii do nižších aktualizácii. Tieto spätné prevody sú programovo blokované a oznámením príslušnej hlášky.

S prevodmi projektov z V9 do V10 sa museli vyrovnať všetci užívatelia z dôvodu zmeny štruktúry šablón u ktorých bola nutná zmena šablóny alebo vytvorenie novej vlastnej šablóny z dát V9. Pri prechode z V10 na V11 tiež vznikol problém u niektorých šablón, ktoré sa vo verzii V11 vyradili z ponuky šablón.

Z mojich vlastných osobných skúseností nikdy nebol závažný prechod projektov V9EVO → V10EVO → V10PRO – V11PRO.

František Méry

František Méry

Pokročilý

Příspěvků: 3

#3 13. 4. 2015 22:10

Ďakujem, funguje.

Jeden projekt je nejaký poškodený ale druhý už funguje. Na šťastie toho nefunkčného projektu mam staršiu zálohu kde sú minimálne zmeny. Čiže nakoniec moja chyba.

Ďakujem
S pozdravom FM

PS.: Hneď je deň krajší :)

Wicky

Wicky

Borec

Příspěvků: 14

#4 1. 11. 2015 11:21

Dobrý deň,
aj ja mám nejaký problém. Pri ukladaní stránky (projektu) ma program na nič neupozornil a tak som to bral, že všetko je OK. Po štyroch dňoch som robil aktualizáciu a zrazu mi z ničoho-nič vybehla tabuľka, ktorú som si ani nestihol prečítať a zmizla komplet celá stránka dokonca aj ikona z plochy. Nerobil som z toho nejakú vedu, keď som vedel, že mám zálohu 4 dni starú. Tak som ju teda išiel importovať späť do PC a vtedy mi hodilo tabuľku, že pri ukladaní (iwzip) došlo k chybe (na ktorú ma naozaj neupozornilo) a tým pádom som prišiel o komplet stránku (6 rokov práce / cca 15 ľudí – redaktorov)… preto sa pýtam, či je nejaká možnosť aby sa mi podarilo otvoriť ten súbor iwzip???

Ďakujem.

Pekný deň W

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

Příspěvků: 187

#5 1. 11. 2015 12:56

Pri poškodenom súbore iwzip, existuje posledná možnosť jej vytvorenia zo súborov z Documents and Settings.
K uvedenému som tiež v predchadzajúcom období napísal príspevok do fóra :
http://oldwsx5forum.salling.sk/…/tema/94335/

V zložke D+S/-uživateľ-/Documents/In­comedia/-verziawsx5-/-nazovprojektu-/ sa nachadzajú zložky Backup, Library,Preview, Upload a súbory s koncovkami iwprj, jpg, xml, dat. V pomocnom adresari je nutne kompletny obsah projektovej zložky z D+S zkomprimovať do zip a nasledne premenovať koncovku na iwzip.

Súbory iwzip v každom prípade doporučujem časoco zalohovať, aby nedosko ku zničeniu jej jedinej a stále prepisovanej kopie.

Wicky

Wicky

Borec

Příspěvků: 14

#6 1. 11. 2015 15:17

Ďakujem za odpoveď…
ale ja mám taký problém, že mne všetko zmizlo aj zo zložky Dokumenty :( to znamená, že som asi prišiel o komplet stránku. A to je prúser.

Wicky

Wicky

Borec

Příspěvků: 14

#7 1. 11. 2015 15:23

[6] Ostala mi tam len prázdna zložka (úplne čistá)…

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

Příspěvků: 187

#8 1. 11. 2015 20:05

Iné riešenie situácie než zo súborov z D+S ktoré majú zhodný obsah s iwzip už osobne nepoznám.

Prosím o informáciu od ďalších užívateľov WSX5 či existuje aj iný overený a odskúšaný spôsob záchrany iwzip napr. zo súborov tmp, čiastočnej rekonštrukcie obsahu neotvárateľných súborov vo formáte zip a pod.


.

RSS kanál tohoto tématu